27,1206$% 0.46
28,8788€% 0.37
33,3105£% -0.34
1.674,08%0,03
2.758,00%-0,21
725012฿%-1.06488
Marmaris’te dün akşam başlayan ve 200 hektarı aşkın alanda etkili olduğu belirtilen orman yangınıyla ilgili Antalya Kuş Gözlem Topluluğu’ndan Gökçe Coşkun, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) veri tabanından aldığı canlı uydu görüntüleri ile yağmur radarı, rüzgar ve sıcaklık haritalarını yayımlayan ‘Zoom Earth’ uygulamasının görüntülerini paylaştı.
Herkes tarafından internet üzerinden izlenebilecek görüntülerde, yangının şiddetinin düne göre arttığının görüldüğünü belirten Gökçe Coşkun, “NASA’nın ısı haritası veya sıcaklık haritası da diyebiliriz. Buradan yangın alanları anlık takip edilebiliyor. Rüzgarı da gösteriyor ve böylece yangının hangi tarafa ilerleyebileceğine ilişkin bilgi sahibi olunması, yangının ilerleyiş yönü tahmin edilmesi açısından önemli olabilir. Bu açıdan yangına müdahale konusunda ve yerleşim yerlerinin boşaltılmasıyla ilgili önlemlerin alınmasını da kolaylaştırabilir” dedi.
Yangının şiddetinin arttığının görüldüğünü anlatan Coşkun, rüzgarın güneybatıdan güneydoğu yönüne doğru estiğini ve Yuvacık’a doğru ilerlediğini gösterdiğini kaydetti.
Sizce orman yangınlarına karşı tedbirler yeterli mi? #Marmaris | #Yangın
— Haberler (@Haberler) June 22, 2022
Sizce orman yangınlarının sebebi nedir? #Marmaris | #Yangın
— Haberler (@Haberler) June 21, 2022
Demirören Haber Ajansı / Mehmet Çınar – Güncel
Bakan Soylu’nun “Beni izlediler” sözlerinin ardından İBB’den açıklama geldi: Personelin işine son verdik
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.