Adem Yılmaz, Yaren Leylek'i uğurladı: Afrika yolculuğu başladı
Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Yaren Leylek, balıkçı Adem Yılmaz ile dostluğuna veda ederek Afrika'ya doğru yola çıktı. Bu yılki göç, duygusal anlara sahne oldu.
Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü'nde Yaren Leylek, balıkçı Adem Yılmaz ile olan dostluğuna veda ederek güneye doğru kanat çırptı. Sabah saatlerinden itibaren yuvasında görülmesi beklenen Yaren, gün içerisinde Adem Yılmaz ile duygusal bir vedalaşma gerçekleştirdi. Adem Yılmaz, havalanan Yaren’i ellerini açarak uğurladı. Bu yılki göç, köydeki diğer leyleklerin de göç için bölgeden ayrılmasıyla birlikte gerçekleşti.
Yaren Leylek’in Afrika’ya ulaşmak üzere uzun bir yolculuğa çıkacağı ve kışı burada geçirdikten sonra gelecek yıl yeniden Eskikaraağaç’a dönmesinin beklendiği ifade edildi. Yaren’in göçü öncesinde yaşanan anlar, dostluğun mesafe tanımadığını bir kez daha gözler önüne serdi.







