Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika
Ana Sayfa Dünya Alsu gemisinin kaptanı ve 3. kaptanı tutuklandı: Kazaya ilişkin soruşturma sürüyor
kent16
Alsu gemisinin kaptanı ve 3. kaptanı tutuklandı: Kazaya ilişkin soruşturma sürüyor
Dünya

Alsu gemisinin kaptanı ve 3. kaptanı tutuklandı: Kazaya ilişkin soruşturma sürüyor

İstanbul açıklarında meydana gelen gemi kazasında Alsu gemisinin kaptanı ve 3. kaptanı tutuklandı. Kazada 10 kişilik mürettebata ulaşılamaması soruşturmayı derinleştiriyor.

 Dünya  04.09.2026 06:33  KENT16 Editör  1 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Dünya kategorisinden güncel haber

İstanbul Silivri açıklarında iki Türk bayraklı ticari geminin çarpıştığı kazaya ilişkin Alsu gemisinin kaptanı ve 3. kaptanı tutuklandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya karışan gemideki 6 şüpheliden 2'sinin tutuklanmasına karar verdi.

Olay, Kocaeli'den Aliağa'ya seyir halinde olan Tuğberk İmamoğlu isimli gemi ile Alsu gemisinin çarpışması sonucu meydana geldi. Çarpışma sonucunda Tuğberk İmamoğlu gemisi battı ve gemideki 10 kişilik mürettebata ulaşılamadı. Soruşturma kapsamında, Alsu gemisinde bulunan 9 kişiden 2'sinin tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildiği belirtildi.

Başsavcılık, kazanın nedenleri ve sorumlularının tespit edilmesi amacıyla bilirkişi raporu hazırlatıldığını açıkladı. Raporda, Alsu gemisinin kaptanının emniyet kurallarına aykırı hareket ettiği ve kazadan önce köprüüstünü terk ettiği kaydedildi. Ayrıca, kazanın insan kaynaklı hatalar nedeniyle meydana geldiği vurgulandı.

Alsu gemisinde dalgıçlarca yapılacak incelemeler ile kayıp mürettebat hakkında bilgi edinilmeye çalışılacak. Soruşturma ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler