Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika
Ana Sayfa Bursa Ankara'da 2 bin 800 yıllık Frig mirası kazı çalışmaları başladı
kent16
Ankara'da 2 bin 800 yıllık Frig mirası kazı çalışmaları başladı
Bursa

Ankara'da 2 bin 800 yıllık Frig mirası kazı çalışmaları başladı

Geleceğe Miras Projesi ile Ankara'daki Frig Dönemi Batı Nekropolü'nde yer alan BT10 lüsü'nde bilimsel kazı çalışmaları başlatıldı. Bu bulgular, Friglerin tarihine ışık tutacak.

 Bursa  21.08.2026 14:34  KENT16 Editör  1 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Bursa kategorisinden güncel haber

Geleceğe Miras Projesi kapsamında, Ankara’nın Bahçelievler-Emek bölgesinde yer alan Frig Dönemi Batı Nekropolü’nde bulunan BT10 lüsü’nde bilimsel kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, MÖ 800-550 yıllarına tarihlenen lüsten elde edilecek bulguların Friglerin defin geleneklerine ve günlük yaşamına dair önemli veriler sunacağını belirtti.

Prof. Dr. Atakan Akçay başkanlığındaki bilim heyeti tarafından yürütülecek kazıların ardından bölgeye bir arkeopark inşa edilmesi planlanıyor. Bu projenin, Ankara’nın kültür turizmine yeni bir ziyaret noktası kazandırması hedefleniyor. Kazı çalışmaları ile birlikte, toprak altındaki mirasın bilimsel yöntemlerle gün yüzüne çıkarılması amaçlanıyor.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler