Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika
Ana Sayfa Bursa Bakan Bolat, Şam'da Türkiye'nin ekonomik vizyonunu açıkladı
kent16
Bakan Bolat, Şam'da Türkiye'nin ekonomik vizyonunu açıkladı
Bursa

Bakan Bolat, Şam'da Türkiye'nin ekonomik vizyonunu açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Şam'da gerçekleşen Dünya Ekonomi Forumu'na katılarak Türkiye'nin ekonomik işbirliği vizyonunu paylaştı. Bu forum, Suriye'nin ekonomik istikrarı için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 Bursa  26.08.2026 21:31  KENT16 Editör  1 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Bursa kategorisinden güncel haber

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ilk kez düzenlenen ve her yıl yapılması planlanan Şam Dünya Ekonomi Forumu'na katıldı. Forumda, Türkiye'nin ikili ve bölgesel işbirliği konusundaki vizyonunu paylaşan Bolat, Suriye'nin ekonomik kapasitesinin güçlendirilmesi ve bölgenin ticari merkez haline gelmesi için yeni işbirliklerinin önemine vurgu yaptı.

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün burada bölgenin ekonomik geleceği açısından tarihi bir adım atıyoruz. Türkiye olarak bu önemli platformda yer almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz," dedi. Forumun, iş dünyalarını, yatırımcıları ve karar alıcıları bir araya getirerek yeni ortaklıklara kapı aralayacağına inandığını belirtti.

Şam Dünya Ekonomi Forumu, ticaret ve yatırımın yanı sıra lojistik, enerji ve alanlarında da işbirliklerinin geliştirilmesini hedefliyor. Bolat, Türkiye'nin bu süreçte güçlü işbirlikleri geliştirmeye devam edeceğini ifade etti.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler