Bursa'da Kadın Üreticilere Destek: Üreten Kadınlar Sokağı Kurulacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kadın üreticilerin daha geniş pazarlara ulaşması için yeni projeler hayata geçiriyor. Üreten Kadınlar Sokağı, Gastronomi Festivali'nde açılacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kadın emeğinin desteklenmesi ve üretici kadınların daha geniş pazarlara ulaşması amacıyla yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Üreten Kadınlar İstişare Toplantısı"nda, kadın dernekleri ve kooperatiflerinin talepleri değerlendirildi. Toplantıya katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü bir konuma gelmesinin önemine dikkat çekti.
Biba, "Kadın kooperatifleri en önemli yol arkadaşlarımız" diyerek, kadınların üretime katkı sağladığını ve yerel değerlerin korunmasında önemli rol oynadığını belirtti. Ayrıca, kadın üreticilerin yerel ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için Bursa Gastronomi Festivali'nde "Üreten Kadınlar Sokağı" adıyla özel bir alan oluşturulacağını açıkladı.
Bu projeden yararlanacak olan kadın üretici sayısının 150'ye ulaştığı belirtilirken, etkinliklerde kadın dernekleri ve kooperatiflerine toplam 379 stant açma imkanı sağlandığı ifade edildi. Biba, "Siz ürettikçe biz yanınızda olacağız" diyerek, kadınların ekonomik açıdan güçlenmesi için destek vereceklerini vurguladı.
Bu yeni projelerle birlikte Bursa'nın 17 ilçesindeki kadın üreticilerin daha geniş pazarlara ulaşması hedefleniyor. Eylül ayında kadın dernekleri ve kooperatifleriyle yeni bir protokol imzalanacak.






