Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika
Ana Sayfa Yaşam Bursa'da tanışan çiftin nikahı Samsun'da kıyıldı: Yeni bir hayat başladı
kent16
Bursa'da tanışan çiftin nikahı Samsun'da kıyıldı: Yeni bir hayat başladı
Yaşam

Bursa'da tanışan çiftin nikahı Samsun'da kıyıldı: Yeni bir hayat başladı

Bursa'da başlayan ilişki, uzun mesafeye rağmen evliliğe dönüştü. Çift, ailelerinin desteğiyle Samsun'da nikah masasına oturdu.

 Yaşam  26.08.2026 04:32  KENT16 Editör  3 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Yaşam kategorisinden güncel haber

Bursa’da yolları tesadüfen kesişen 40 yaşındaki Soner Göktürk ile 30 yaşındaki Filipinli Jenilynda Macasaya’nın arkadaşlıkla başlayan ilişkisi, zamanla aşka dönüştü. Farklı ülkelerde yaşamalarına rağmen görüntülü görüşmeler ve karşılıklı ziyaretlerle ilişkilerini sürdüren çift, ailelerinin de desteğini alarak evlilik kararı verdi. Çiftin nikâhı, AlaçaAm ilçesindeki Geyikkoşan Öğretmenevi restoranında kıyıldı.

BURSA’DA TANIŞTILAR, MESAFELERE RAĞMEN AŞIK OLDULAR Türkiye’yi gezmek, görmek ve çalışma amacıyla Bursa’ya gelen Jenilynda Macasaya’nın yolu, gezi sırasında fotoğraf çeken Soner Göktürk ile kesişti. İlk etapta sohbet ederek birbirlerini tanımaya başlayan çiftin arkadaşlığı kısa sürede duygusal bir ilişkiye dönüştü. Binlerce kilometrelik mesafeye rağmen bağlarını koparmayan Jenilynda ve Soner, uzun süre görüntülü görüşmelerle iletişimlerini sürdürdü.

Farklı kültürlerden gelmelerinin ilişkilerini zorlaştırdığını belirten çift, birbirlerini anlayabilmek için büyük çaba gösterdi. Önceleri çeviri uygulamalarından yararlanan çift, daha sonra yapay zekâ destekli çeviri kulaklıkları kullanmaya başladı. Zamanla ortak dillerinin İngilizce olduğunu belirleyen çift, birbirlerinin dillerini de öğrenmeye başladı.

FİLİPİNLİ GELİN ŞİMDİ SIKI BİR SAMSUNSPOR TARAFTARI Türkiye’de yaşamaktan mutlu olduğunu dile getiren Jenilynda Macasaya, Soner ile tanışmasının hayatında büyük bir değişim yarattığını söyledi. Macasaya, “Türkiye’ye gezi için gelmiştim. Soner ile tanıştıktan sonra hayatım tamamen değişti.

Bana ve aileme gösterilen ilgi beni çok mutlu etti. Türk insanının misafirperverliğini yakından gördüm. Bugün çok mutluyum”ifadelerini kullandı.

Soner Göktürk ise eşinin Samsun’u ve Türkiye’yi tanımaya başladığını, hatta Samsunspor’a ilgi duyduğunu anlattı. Göktürk, eşinin sosyal medya hesaplarında soyadını Göktürk olarak değiştirmesinin kendisini şaşırttığını ve bu durumun sevgisinin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti. Ortak bir dil konusunda başlangıçta zorlandıklarını anlatan Göktürk, zamanla birbirlerini anlayabilmek için farklı yöntemler geliştirdiklerini söyledi.

AİLELERİN DESTEĞİYLE DÜĞÜN GİBİ NİKÂH İlişkilerini evlilikle sürdürme kararı alan çift, ailelerinin de desteğini aldı. Alaçam Geyikkoşan Öğretmenevi restoranında düzenlenen nikâh törenine çiftin aileleri, yakınları ve çok sayıda davetli katıldı. Nikâhı Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir kıyarken, törende renkli anlar yaşandı.

Filipinli gelin Jenilynda Macasaya’nın mutluluğu da törene yansıdı. Farklı coğrafyalardan gelen iki insanın Bursa’da başlayan tanışıklığı, Samsun’da yeni bir hayatın ilk adımına dönüştü. Çift, bundan sonraki yaşamlarını Samsun’da birlikte sürdürmeye hazırlanıyor.

Kaynak:

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler