Ana Sayfa Bursa Bursa'da yerel lezzetlere yoğun ilgi: Uzun kuyruklar oluştu
kent16
Bursa'da yerel lezzetlere yoğun ilgi: Uzun kuyruklar oluştu
Bursa

Bursa'da yerel lezzetlere yoğun ilgi: Uzun kuyruklar oluştu

Bursa'nın Tarihi Abdal Meydanı'nda pazar günü sabah saatlerinde simit ve tahinli pide almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Bu yoğun ilgi, yerel ürünlere olan talebin artışını gösteriyor.

 Bursa  16.08.2026 15:04  KENT16 Editör  2 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Bursa kategorisinden doğrulanmış güncel haber

Bursa’nın simge noktalarından biri olan Tarihi Abdal Meydanı, pazar günü sabah saatlerinden itibaren yoğun bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Vatandaşlar, sıcak simit ve tahinli pide almak için Tarihi Taş Fırın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Şehrin farklı noktalarından gelenler, hafta sonu kahvaltısını bu tarihi meydanda yapmayı tercih etti. Özellikle fırından yeni çıkan sıcak ürünlere gösterilen ilgi dikkat çekti ve fırın önündeki kuyruklar metrelerce uzadı.

Abdal Meydanı’ndaki bu yoğunluk, vatandaşların yerel lezzetlere olan ilgisini bir kez daha ortaya koydu. Ayrıca, Tarihi Taş Fırın’da satılan ürünlerin fiyatları da merak konusu oldu. 19 Şubat 2026 tarihinde güncellenen fiyat listesine göre, simit 20 liradan, tereyağlı simit 30 liradan, tahinli pide 70 liradan satışa sunuluyor. Minik tahinli pide 45 lira, double tahinli pide ise 140 liradan alıcı buluyor. Fırında börek ve ıspanaklı börek 70 lira, kaşarlı poğaça çeşitleri 40 lira, poğaça çeşitleri ise 30 lira olarak belirlenmiş durumda.

Bu yoğun ilgi, pazar günlerinin Bursa halkı için ne denli önemli bir buluşma noktası olduğunu gösteriyor. Tarihi Abdal Meydanı, sadece lezzetlerin tadına varmak için değil, aynı zamanda sosyal bir etkinlik alanı olarak da ön plana çıkıyor.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler