Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika
Ana Sayfa ›Bursa ›Bursa’nın hafızası Yıldırım’da canlanacak
kent16
Bursa’nın hafızası Yıldırım’da canlanacak
Bursa

Bursa’nın hafızası Yıldırım’da canlanacak

Yıldırım Belediyesi, Bursa’nın yakın tarihine ve kültürel mirasına ışık tutan isimleri “Bursa’nın Hafızası” programında vatandaşlarla buluşturacak. Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek söyleşilerde, kentin geçmişine tanıklık eden isimlerin anıları ve birikimleri gelecek kuşaklara aktarılacak.

 Bursa  20.10.2026 14:16  KENT16 Editör  3 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Bursa kategorisinden güncel haber

Bursa’nın kültürel mirası konuşulacak

Bursa’nın kültür ve sanat yaşamına yönelik çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, kent belleğini yaşatmak amacıyla yeni bir program hazırladı. Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bursa’nın Hafızası” etkinlikleriyle, şehrin tarihine ve kültürel gelişimine katkıda bulunan isimlerin deneyimleri Bursalılarla paylaşılacak.

Program kapsamında Nesibe Günalp Kal, Prof. Dr. Mustafa Kara, M. Safiyyüddin Erhan, Prof. Dr. Osman Çetin ve Prof. Dr. Süreyya Beyzadeoğlu konuk olacak. Söyleşilerin moderatörlüğünü ise Ahmet Şevki Şakalar üstlenecek.

Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek buluşmalarla Bursa’nın yakın geçmişine ilişkin hatıraların kayıt altına alınması ve toplumsal hafızanın güçlendirilmesi hedefleniyor.

Oktay Yılmaz: “Kuşaklar arasında güçlü bir bağ kurmayı amaçlıyoruz”

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’nın tarihî ve kültürel birikiminin gelecek nesillere aktarılmasının ortak bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Bir şehri yalnızca binaların ve sokakların değil, insanların, hikâyelerin ve değerlerin de şekillendirdiğini vurgulayan Yılmaz, belediyenin kültür ve sanat çalışmalarını Bursa’nın kimliğini yaşatma anlayışıyla sürdürdüğünü ifade etti.

“Bursa’nın Hafızası” programıyla kentin yakın tarihine tanıklık eden ve kültür hayatına katkı sağlayan isimleri vatandaşlarla bir araya getirdiklerini belirten Yılmaz, etkinliklerin geçmişin hatıralarını gün yüzüne çıkarmasının yanı sıra kuşaklar arasında bağ kurulmasına da katkı sunacağını kaydetti.

Yılmaz, programa katkı sağlayan konuklara ve emeği geçenlere teşekkür ederek tüm Bursalıları kültür buluşmalarına katılmaya davet etti.

Bursa’nın kent belleği gelecek kuşaklara aktarılacak

“Bursa’nın Hafızası” programı, kentin tarihî ve kültürel değerlerinin yalnızca geçmişe ait bilgiler olarak kalmamasını, yeni kuşaklarla da buluşmasını amaçlıyor. Söyleşilerde paylaşılacak kişisel tanıklıklar ve birikimlerin, Bursa’nın toplumsal hafızasının korunmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Program takvimi

Yayımlanan programa göre buluşmaların tamamı saat 18.30’da başlayacak.

Tarih

Konuk

23 Ekim 2026

Nesibe Günalp Kal

6 Kasım 2026

Prof. Dr. Mustafa Kara

20 Kasım 2026

M. Safiyyüddin Erhan

4 Aralık 2026

Prof. Dr. Osman Çetin

18 Aralık 2026

Prof. Dr. Süreyya Beyzadeoğlu

Yer: Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler