CIA Direktörü'nün Moskova ziyareti: Rusya'ya önemli mesaj
CIA Direktörü John Ratcliffe'in Moskova ziyareti, Rusya'nın NATO ülkelerine yönelik olası saldırılarını önlemek amacıyla gerçekleştirildi. Bu ziyaret, uluslararası güvenlik açısından kritik bir dönemde gerçekleşti.
CIA Direktörü John Ratcliffe, Rusya'ya gerçekleştirdiği gizli ziyarette, NATO üyesi ülkelere yönelik olası saldırılardan kaçınmaları konusunda Rus yetkilileri uyardı. Wall Street Journal'da yer alan habere göre, bu ziyaret, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in NATO ülkelerine yönelik bir saldırı düzenleyebileceği endişeleri üzerine gerçekleştirildi.
ABD'li yetkililer, Putin'in, Ukrayna'daki iç baskılar nedeniyle Baltık ülkelerine siber saldırılar düzenleyebileceği ve küçük çaplı kara sızmaları yapabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Bu bağlamda, Ratcliffe'in Moskova'daki görüşmeleri, NATO'nun kararlılığını test etme ihtimali üzerine odaklandı.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ratcliffe’in Rus istihbarat yetkilileriyle görüştüğünü ancak Putin ile bir araya gelmediğini belirtti. ABD Başkanı Donald Trump ise bu ziyareti “yarı rutin” olarak nitelendirerek, NATO'ya yönelik olası tehditlerle ilgili iddiaları reddetti.






