Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ile kritik görüşme gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ile yaptığı telefon görüşmesinde ikili ilişkileri ve bölgesel sorunları ele aldı. İki ülke arasındaki iş birliğinin güçleneceği vurgulandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki liderin görüşmesinde, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Erdoğan, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin savunma sanayii ve ekonomi başta olmak üzere birçok alanda iş birliğinin artarak süreceğini, ilişkileri geliştirmek için çalıştığımızı ifade etti. Türkiye’nin İran-ABD gerilimi ve bölgemizdeki benzeri çatışmalı süreçlerin sona ermesi için gayret gösterdiğini aktaran Erdoğan, barış odaklı diplomatik girişimlerimizin devam edeceğini, bölgemizdeki kardeş ülkelere yönelik saldırıları asla tasvip etmediğini belirtti.
Erdoğan, diğer bölgesel konularda da iki ülkenin iş birliğinin önemli olduğunu ifade etti.






