Gazze'de İsrail saldırısında enkaz altındaki 55 cenaze çıkarıldı
Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, 2023'teki İsrail saldırısında enkaz altına gömülen 55 kişinin naaşının çıkarıldığını duyurdu. Uluslararası destek çağrısı yapıldı.
Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail ordusunun 2023'te Zeytun Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda enkaza dönen bir binadan 55 Filistinlinin naaşının çıkarıldığını açıkladı. Sivil Savunma Müdürlüğü Şehit Cenazelerini Geri Kazanma Projesi Sorumlusu Muhammed Ebu Dan, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Ebu Dan, arama çalışmalarının 3 gündür devam ettiğini belirtirken, o dönemde İsrail'in saldırılarından kaçarak binaya sığınan 60'tan fazla kişinin bulunduğunu ifade etti. Çıkarılan naaşların gelecek hafta düzenlenecek ortak bir cenaze töreniyle defnedileceği kaydedildi.
Çalışmaların ekipman yetersizliği nedeniyle büyük zorluklarla yürütüldüğüne dikkat çeken Ebu Dan, enkaz altındaki cenazelerin çıkarılması için uluslararası kurum ve kuruluşlardan destek talep etti. Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta kesimlerinde, İsrail saldırıları sonucu yerle bir olmuş 147 binanın enkazı altında bulunduğu tahmin edilen 1072 cenaze için arama işlemleri devam ediyor.
Sivil Savunma ekipleri, kasım 2025'in sonunda başladıkları çalışmaların ilk aşamasında, enkaz altında kalan kayıp 559 cenazeden yaklaşık 333'ünü çıkarmıştı. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, Ekim 2025'te yaptığı açıklamada, saldırıların başından bu yana kayıp Filistinlilerin sayısının 9 bin 500'e ulaştığını duyurmuştu.






