İngiltere'de eşek arıları sarhoş hale geldi: Uzmanlar uyarıyor
İngiltere'de eşek arılarının fermente meyvelerle beslenerek sarhoş olduğu bildirildi. Uzmanlar, bu durumun sokma ihtimalini artırdığını belirterek dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
İngiltere'nin bazı bölgelerinde eşek arılarının çürüyen meyvelerle beslenerek sarhoş hale geldiği bildirildi. Uzmanlar, bu durumun sokma ihtimalini artırdığına dikkat çekerek halkı uyardı.
İngiltere Haşere Kontrol Derneği (BPCA) tarafından yapılan açıklamada, yaz mevsiminin sonuna yaklaşırken eşek arılarının fermente olmuş meyvelere akın ettiği ve bu durumun onların sarhoş olmasına yol açtığı belirtildi. Sarhoş olan eşek arılarının sokma ihtimalinin daha yüksek olduğu vurgulandı.
BPCA, Hull bölgesinde yaşayan vatandaşlara yönelik bir uyarı yayımlayarak, yuvalara müdahale edilmemesi gerektiğini ifade etti. Uzmanlar, yuvaların kaldırılması gerekip gerekmediğinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve ihtiyaç durumunda profesyonel haşere kontrol ekipleriyle iletişime geçilmesini tavsiye etti.
Çevre yetkilileri, yaz sonunda kraliçe arıların ihtiyaç duyduğu nektar tedarikinin tamamlanmasıyla birlikte işsiz kalan işçi arıların fermente meyvelerle sarhoş olarak dolaşmasının bilinen bir durum olduğunu aktardı. Ayrıca, eşek arısı sokmalarının, ölümcül olabilen anafilaksi adlı alerjik reaksiyonu tetikleyebileceği konusunda uyarıda bulunuldu.
BPCA Yetkilisi Natalie Bungay, arılara mümkün olduğunca müdahale edilmemesi gerektiğini belirterek, "Arılar, tozlaşmaya katkı sağlar; mümkünse kendi hallerine bırakılmalıdır. Ancak yuva insan trafiğinin yoğun olduğu bir yerdeyse profesyonel yardım alınmalıdır" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, İngiliz Kızılhaçı, böcek sokmalarına karşı yanınızda bir kredi kartı bulundurmanızı öneriyor. Yetkililer, deride kalan iğnenin cımbız yerine kredi kartının kenarıyla kazınarak çıkarılmasının daha güvenli olduğunu hatırlatıyor.






