İzmir'de DEAŞ operasyonu: 26 kişi gözaltına alındı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde düzenlenen operasyonda, sanal medyada DEAŞ propagandası yaptığı belirtilen 26 kişi gözaltına alındı. Bu operasyon, terörle mücadele kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
İzmir’de gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonunda, sanal medyada DEAŞ propagandası yaptığı iddia edilen 26 kişi gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyon, 06.00'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Operasyona katılan ekipler, 27 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalarını yürütürken, yapılan aramalar sonucunda çok sayıda dijital materyal ile hakkında toplatma kararı bulunan kitaplara el konuldu. Firari durumdaki 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Bu operasyon, terör örgütü DEAŞ'ın faaliyetlerinin tespit edilmesi ve deşifre edilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Güvenlik güçleri, terörle mücadele kapsamında benzer operasyonların devam edeceğini belirtiyor.






