Karadeniz'de palamut avı başladı: Balıkçılar kasalar dolusu döndü
1 Eylül itibarıyla av yasağının sona ermesiyle birlikte Karadeniz'de palamut avı başladı. Balıkçılar, limanlara dolu kasalarla dönerken, palamut tezgahlarında uygun fiyatlarla satışa sunuluyor.
Denizlerde av yasağının sona ermesi, balıkçıların büyük bir heyecanla denize açılmasına neden oldu. Karadeniz’de avlanan palamut, hem balıkçıları hem de vatandaşları memnun eden bir bolluk oluşturdu. Ordu ve çevre illerde palamutun tanesi, büyüklüğüne göre 30 lira ile 100 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor.
Palamudun bu denli bol olmasının arkasında, denizlerdeki göç yolculuğu ve biyolojik döngüsü önemli bir rol oynuyor. Palamut, Adriyatik’ten geçerek Marmara Denizi’nde dinlenip, ardından Karadeniz’in serin sularına yöneliyor. Bu doğal hareketlilik sayesinde palamut, İstanbul Boğazı’ndan Marmara’ya ve tüm Karadeniz kıyılarına yayılıyor.
Balıkçılar, sezonun ilk günlerinde palamut fiyatlarının daha yüksek olduğunu ancak bolluk arttıkça fiyatların alım gücüne uygun seviyelere gerilediğini belirtiyor. Palamut, bu sezonun tartışmasız lideri olarak öne çıkıyor.
Bu yıl balıkçılar sezonun beklediklerinden çok daha bereketli başladığını ve her teknenin dolu ağlarla kıyıya döndüğünü ifade ediyor. Bu durum, hem balıkçılar hem de taze balık bekleyen vatandaşlar için büyük bir moral kaynağı oluşturuyor.






