Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika
Ana Sayfa Gündem Mladic cenaze töreni, insanlık suçlarını inkar anlamına geliyor
kent16
Mladic cenaze töreni, insanlık suçlarını inkar anlamına geliyor
Gündem

Mladic cenaze töreni, insanlık suçlarını inkar anlamına geliyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Ratko Mladic için düzenlenen cenaze töreninin, insanlığa karşı işlenen suçların inkarı olduğunu belirtti. Bu durum barış çabalarına zarar verebilir.

 Gündem  08.09.2026 11:00  KENT16 Editör  1 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Gündem kategorisinden güncel haber

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Srebrenitsa Soykırımı'nın baş sorumlularından Ratko Mladic için düzenlenen cenaze törenine karşı sert bir tepki gösterdi. Keçeli, Mladic'in uluslararası mahkemelerce mahkum edildiğini hatırlatarak, cenaze töreninin, işlenen ağır suçların ve yaşanan insani acıların inkarı anlamına geleceğini ifade etti.

Keçeli, yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerin, bölgede barış ve uzlaşı yönünde sürdürülen çabalara zarar verebileceğine dikkat çekti. Mahkeme kararlarının reddedilmesinin, mağdurların acılarını derinleştirdiğini vurgulayan Keçeli, Balkanlar'ın ihtiyacının geçmişten ders çıkararak huzurlu bir gelecek inşa etmek olduğunu belirtti.

Ayrıca, Srebrenitsa Soykırımı kurbanları ve Bosna Savaşı sırasında hayatını kaybeden masum insanları saygıyla andığını da ifade etti.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler