Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika
Ana Sayfa Gündem Müstehcen içerik paylaşımı: Tuğba Ekinci tutuklandı
kent16
Müstehcen içerik paylaşımı: Tuğba Ekinci tutuklandı
Gündem

Müstehcen içerik paylaşımı: Tuğba Ekinci tutuklandı

Kızılcahamam'da sosyal medyada müstehcen içerik paylaştığı iddiasıyla gözaltına alınan Tuğba Ekinci, tutuklandı. Soruşturma sürüyor.

 Gündem  06.09.2026 21:31  KENT16 Editör  3 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Gündem kategorisinden güncel haber

2 Dk Okunma Süresi Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sosyal medya platformlarında müstehcen içerik paylaşıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında şarkıcı Tuğba Ekinci’nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 5 ilde gerçekleştirdiği operasyonda 7 şüpheli hakkında işlem yapılırken, şüphelilerden birinin ceza infaz kurumunda bulunduğu, bir diğerinin ise aranmasına devam edildiği açıklandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ekinci’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi, “müstehcenlik” kapsamında tutuklandı. Bir şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. EKİNCİ: PAYLAŞIMIN SUÇ OLDUĞUNU ÖNGÖRMEDİM Dosyaya konu videonun kendisine ait Instagram hesabından yayımlandığını kabul eden Ekinci, görüntüyü kendisinin çektiğini ve “tugbaekinciofficial” hesabında paylaştığını söyledi.

Paylaşımın profilinde kalıcı olarak yer alan bir gönderi olmadığını, Instagram’ın “story” özelliği üzerinden geçici şekilde yayımlandığını belirten Ekinci, içeriğin suç unsuru taşıdığını düşünmediğini savundu. Ekinci, sosyal medya platformlarında kendisinden daha ağır olduğunu düşündüğü içeriklerin bulunduğunu belirterek, bu nedenle kendi paylaşımının da suç kapsamında değerlendirilebileceğini öngörmediğini ifade etti. “AİLEMİN TEPKİSİ ÜZERİNE HEMEN KALDIRDIM” Şarkıcı, paylaşımın yayımlanmasının ardından ailesinden tepki geldiğini ve bunun üzerine videoyu kısa süre içerisinde sildiğini söyledi.

Ekinci ayrıca, soruşturma dosyasına konu görüntünün kendisi tarafından Instagram hesabında paylaşıldığını ancak sonrasında başka kullanıcılar tarafından izni ve bilgisi dışında farklı sosyal medya hesaplarına taşındığını öne sürdü. X platformunda kendisine ait bir hesabının bulunmadığını da belirten Ekinci, dosyada adı geçen “braz ” isimli hesabın kullanıcısını tanımadığını ve söz konusu hesabın paylaşımıyla herhangi bir bağlantısının olmadığını savundu.

Serhat Kılıç’ın ardından yürek burkan veda: “Yine seni bulacağım” İçeriği Görüntüle “BİLSEYDİM BÖYLE BİR PAYLAŞIM YAPMAZDIM” Ekinci, ifadesinde kendisini “vatana ve milletine bağlı” biri olarak tanımlarken, kolluk kuvvetleri, şehit ve gazi yakınları ile yardıma muhtaç kişilere yönelik katıldığı programlardan ücret almadığını da belirtti. Soruşturma kapsamında sosyal medya hesapları incelenen şüphelilerin çeşitli platformlarda ücret karşılığında özel üyelik sistemi üzerinden müstehcen içerik paylaştıklarının değerlendirildiği açıklandı.

Ekinci ise kendi paylaşımı bakımından suç işleme kastı bulunmadığını savunarak, içeriğin suç teşkil ettiğini bilmesi halinde bunu paylaşmayacağını ifade etti. Kızılcahamam Sulh Ceza Hâkimliği, dosyadaki görüntülerin ve paylaşımların niteliğinin yanı sıra mevcut delil durumunu değerlendirerek Tuğba Ekinci ile 3 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Bir şüpheli hakkında ise adli kontrol uygulanmasına hükmedildi.

Soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Kaynak: T24 HABER MERKEZİ

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler