Osmangazi Belediyesi’nde 170 bin TL’lik ödeme iddiası tartışma yarattı
Osmangazi Belediyesi’nin basın harcamalarıyla ilgili gündeme gelen 170 bin TL’lik ödeme iddiası, kamu da merak oluşturdu. Ödeme detayları ve muhatapları belirsizliğini koruyor.
3 Dk Okunma Süresi “Basın müdürü kendi şirketine mi aktarıyor?” Osmangazi Belediyesi’nde basın harcamalarıyla ilgili gündeme getirilen 170 bin TL’lik ödeme iddiası tartışma yarattı. “Basın müdürü kendi şirketine mi aktarıyor?” sorusu gündeme gelirken, söz konusu ödemenin kim tarafından, kime ve hangi hizmet karşılığında yapıldığı merak konusu oldu. 170 bin TL’lik ödeme iddiası Gazeteci Erdal Şahan, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a yönelik paylaşımında aylık 170 bin TL olduğu öne sürülen ödeme iddiasını gündeme taşıdı.
Şahan, Başkan Aydın’a “Siz hiç ayda 170 bin TL cebinizden her ay birine para verdiniz mi?” sorusunu yönelterek, söz konusu miktarın kimlere ve hangi gerekçeyle ödendiğinin açıklanmasını istedi. Şahan’ın paylaşımında, belediye kaynaklarının basın faaliyetleri kapsamında nasıl kullanıldığına ilişkin çeşitli sorular da yer aldı. Norm Haber üzerinden dikkat çeken sorular Şahan, paylaşımında “Norm Haber” isimli internet haber sitesinin durumuna da değindi.
Sitenin satıldığı yönünde bilgisi olduğunu belirten Şahan, sitede son haber girişinin 7 Ağustos tarihinde yapıldığını ve söz konusu son haberde Erkan Aydın’ın manşette yer aldığını ifade etti. Sitenin künye bölümünü de gündeme getiren Şahan, künye bilgilerinin bulunmadığını öne sürerek sitenin yayıncılık faaliyetleriyle ilgili soru işaretleri bulunduğunu savundu. “İhtiyacı olan basın mensuplarına verin” Şahan, belediyenin basın alanındaki harcamalarına yönelik eleştirilerini de sürdürdü.
İddia edilen 170 bin TL’lik kaynağın gerçekten bir ödeme olarak yapılıyorsa, ihtiyacı bulunan basın mensuplarına veya somut bir gazetecilik çalışması ve proje ortaya koyan kişilere verilmesi gerektiğini belirtti. Bu açıklamaların ardından belediyenin basın faaliyetleri kapsamında yaptığı ödemeler ve bu ödemelerin hangi hizmetler karşılığında gerçekleştirildiği yeniden gündeme geldi. Ödemenin adresi merak ediliyor Gündeme getirilen iddiaların ardından kamu da en çok merak edilen konuların başında aylık 170 bin TL olduğu öne sürülen ödemenin bulunup bulunmadığı geliyor.
Ödemenin yapıldığı iddiasının doğru olması halinde ise paranın hangi kişi ya da şirkete aktarıldığı, hangi hizmet karşılığında ödeme gerçekleştirildiği ve söz konusu hizmetin kapsamının ne olduğu soruları yanıt bekliyor. Şu aşamada gündeme getirilen iddiaların muhatapları tarafından yapılacak açıklamalar, tartışmanın ayrıntılarının netleşmesi açısından önem taşıyor. Bursa’da eylül ayı ücretsiz etkinlik fırsatı!
Festival, konser, sinema... İçeriği Görüntüle Bursa’da Kadın Girişimciler Sokağı yeniden açıldı! İçeriği Görüntüle Bursa’da eylül ayı ücretsiz etkinlik fırsatı!
Festival, konser, sinema... İçeriği Görüntüle Bursa’da 7 bin 400 metrelik sondaj! MTA ihaleye çıkıyor İçeriği Görüntüle Bursa'da görenleri şaşırtan görev!
Yerli robot danışma görevlisi oldu İçeriği Görüntüle Bursa’da yıllardır beklenen proje için düğmeye basıldı! Karacabey’e 20 bin metrekarelik AVM geliyor İçeriği Görüntüle #bursa #bursahaber#SüleymanÇavlı #OsmangaziBelediyesi #ErkanAydın Editör Hakkında Editör 1 Aa






