Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika - Güncel Haberler
Ana Sayfa Gündem Sahte Fatura Operasyonu: 6 Şirkete El Konuldu, 10 Şirkete Kayyum Atandı
Sahte Fatura Operasyonu: 6 Şirkete El Konuldu, 10 Şirkete Kayyum Atandı
Gündem

Sahte Fatura Operasyonu: 6 Şirkete El Konuldu, 10 Şirkete Kayyum Atandı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sahte fatura ve hayali ihracat gerekçesiyle 9 ilde operasyon yapıldığını açıkladı. Gürlek, "Toplam 6 şirkete el konulmuş, 10 şirkete kayyum atanmış, 27 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır" dedi.

 Gündem  23.06.2026 11:54  KENT16 Editör  1 DK OKUMA

Operasyon Detayları

Gürlek, akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren bir şirket üzerinden yıllık 350-400 bin ton LPG ihracatının gerçekleştirildiğini ve sahte fatura organizasyonu ile hayali ihracat işlemleriyle vergi yükümlülüklerinin bertaraf edilmeye çalışıldığını belirtti.

Koordineli Çalışmalar

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Vergi Denetim Kurulu, MASAK, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, EPDK ve TMSF ile koordineli bir operasyon gerçekleştirildi.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler