Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika
Ana Sayfa ›Gündem ›Sahte Fatura Operasyonu: 6 Şirkete El Konuldu, 10 Şirkete Kayyum Atandı
kent16
Sahte Fatura Operasyonu: 6 Şirkete El Konuldu, 10 Şirkete Kayyum Atandı
Gündem

Sahte Fatura Operasyonu: 6 Şirkete El Konuldu, 10 Şirkete Kayyum Atandı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 9 ilde gerçekleştirilen operasyonla 6 şirkete el konulduğunu ve 10 şirkete kayyum atandığını duyurdu.

 Gündem  23.06.2026 11:54  KENT16 Editör  1 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Gündem kategorisinden güncel haber

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sahte fatura ve hayali ihracat gerekçesiyle 9 ilde operasyon yapıldığını açıkladı. Gürlek, "Toplam 6 şirkete el konulmuş, 10 şirkete kayyum atanmış, 27 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır" dedi.

Operasyon Detayları

Gürlek, akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren bir şirket üzerinden yıllık 350-400 bin ton LPG ihracatının gerçekleştirildiğini ve sahte fatura organizasyonu ile hayali ihracat işlemleriyle vergi yükümlülüklerinin bertaraf edilmeye çalışıldığını belirtti.

Koordineli Çalışmalar

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Vergi Denetim Kurulu, MASAK, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, EPDK ve TMSF ile koordineli bir operasyon gerçekleştirildi.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler