Ana Sayfa Bursa Türkiye, orman varlığını korumak için 6 ayda 16,5 milyar lira harcadı
kent16
Türkiye, orman varlığını korumak için 6 ayda 16,5 milyar lira harcadı
Bursa

Türkiye, orman varlığını korumak için 6 ayda 16,5 milyar lira harcadı

Tarım ve Orman Bakanlığı, ormanların korunması ve sürdürülebilir yönetimi için 6 ayda 16,5 milyar lira harcama yaptı. Bu yatırımlar, ekosistem sağlığını korumayı hedefliyor.

 Bursa  15.08.2026 00:58  KENT16 Editör  5 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Bursa kategorisinden doğrulanmış güncel haber

Türkiye'nin orman varlığı için 6 ayda yaklaşık 16,5 milyar lira harcandı - Son Dakika Haberleri SICAK GÜNDEM TÜRKİYE DÜNYA TÜRK DÜNYASI EKONOMİ SPOR SAVUNMA ÇOCUK ÖZEL HABER DOSYA HABER DİĞER SON HABERLER TÜM MANŞETLER FOTO FOKUS DÜNYA DIŞI VİDEO GALERİ KÜLTÜR-SANAT DOSYA HABER YAŞAM SAĞLIK GEZİ TEKNOLOJİ ÇEVRE EĞİTİM GÜNCEL ÇOCUK PODCAST HAVA DURUMU TRT'DEN HABERLER HAVA UYARILARI TRT AKADEMİ PROGRAMLAR TRT ARŞİV 18.4ºC Ankara Adana Adıyaman Afyonkarahisar Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak CANLI Arama Gündem Türkiye Dünya Türk Dünyası Ekonomi Spor Savunma Çocuk Özel Haber İnfografik İnteraktif Hava Durumu Hava Uyarıları Diğer - Son Haberler - Tüm Manşetler - Foto Fokus - Video Galeri - Dosya Haber - Sağlık - Yaşam - Gezi - Teknoloji - Eğitim - Dünya Dışı - Kültür-Sanat - Çevre - Güncel - Podcast - Programlar - TRT'den Haberler - TRT Akademi - TRT Arşiv - Yayın Akışı - Radyo Frekanslarımız - Sitene Ekle - İletişim - Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni - Kullanım Şartları - Çerez Politikası Türkiye KAYNAKAA HABER GİRİŞ 14.08.2026 11:17 , 14.08.2026 11:24 Türkiye'nin orman varlığı için 6 ayda yaklaşık 16,5 milyar lira harcandı Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), yılın ilk 6 ayında ormanların ve doğanın korunması ile sürdürülebilir yönetimi için yaklaşık 16,5 milyar liralık harcama yaptı.

OGM'nin 2026 yılına ilişkin Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu'ndan yaptığı derlemeye göre, Türkiye'nin orman varlığı, ağaçlandırma çalışmaları ve diğer faaliyetlerle artırılıyor. OGM, ekosistemin sağlığını takip ederek ormanları her türlü zararlıya karşı koruyor ve iklim değişikliğinin etkilerine karşı da orman varlığının sürdürülebilirliğini sağlıyor. Bu kapsamda Genel Müdürlük, ormanların ve doğanın korunması ile sürdürülebilir yönetimi, toprak ve su kaynaklarının kullanımı ve yönetimi ile kırsal kalkınma alanlarında programları devreye aldı.

Genel Müdürlükçe, "Ormanların ve Doğanın Korunması ile Sürdürülebilir Yönetimi Programı" çerçevesinde bu yılın ocak-haziran döneminde ormanların ve kaynaklarının korunması için 10 milyar 459 milyon 468 bin 164 lira, geliştirilmesi ve genişletilmesi için 4 milyar 795 milyon 576 bin 49 lira ve işletilmesi için de 1 milyar 242 milyon 63 bin 171 lira harcandı. Böylece, söz konusu faaliyetler için toplam 16 milyar 497 milyon 107 bin 384 lira harcanmış oldu.

Bu dönemde, "Toprak ve Su Kaynaklarının Kullanımı ve Yönetimi Programı"na da 2 milyar 715 milyon 50 bin 882 lira harcandı. Kırsal Kalkınma Programı'yla, orman köylülerinin kalkındırılması ve desteklenmesi için 6 ayda 3 milyar 844 milyon 124 bin 978 lira harcama yapıldı. OGM, uyguladığı diğer programlar da dahil edildiğinde, yılın ilk 6 ayında 24 milyar 336 milyon 377 bin 315 liralık harcama gerçekleştirdi.

Yılın ikinci yarısı için 10,2 milyar liralık harcama tahmini Genel Müdürlüğe bütçeden yatırım proje giderleri için 9 milyar 100 milyon 100 bin lira ödenek tahsis edildi. Ormancılık çalışmalarının ve ödemelerinin yılın ikinci 6 aylık döneminde daha yoğun olacağı dikkate alındığında yıl sonu itibarıyla 10 milyar 217 milyon 562 bin lira harcama yapılacağı tahmin ediliyor. Yatırım projeleri kapsamında İklime Dirençli Ormanlar Projesi'ne 2 milyar 200 milyon lira, Helikopter ve Uçak Alımı Projesi'ne 267 milyon lira, Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Projesi'ne 493 milyon 500 bin lira, Erozyonla Mücadele ve Toprak Muhafaza Projesi'ne 1 milyar lira ve Ormanların Geliştirilmesi ve Genişletilmesi Projesi'ne 2 milyar 367 milyon 462 bin lira harcama yapılması öngörülüyor.

ETİKETLER Orman Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Sıradaki Haber Panama Kanalı, açılışının 112. yıl dönümünde dünya ekonomisindeki önemini koruyor Yükleniyor lütfen bekleyiniz SON HABERLER 00:56 İran'dan Trump'a Hürmüz Boğazı yanıtı: Ne tweetle ne uçak gemisiyle ele geçirilebilir 00:54 Organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş Türkiye'ye getirildi 23:41 MEB'den Bakanlığın adı kullanılarak para talep edenlere karşı uyarı 23:22 Trump: Yakında Hürmüz Boğazı'nı ABD toprağı ilan edeceğim 22:56 BM: Gazze'de geçen hafta İsrail saldırılarından yaklaşık 290 hane etkilendi 23:57 AK Parti'ye 3 milletvekili ve 7 belediye başkanı katıldı AK Parti 25.

Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda dron gösterisi düzenlendi FOTO FOKUS Cumhurbaşkanı Erdoğan küresel vicdanın sesi oldu VİDEO GALERİ OKUMA LİSTESİ Türkiye'nin orman varlığı için 6 ayda yaklaşık 16,5 milyar lira harcandı Panama Kanalı, açılışının 112. yıl dönümünde dünya ekonomisindeki önemini koruyor Giresun'da şiddetli yağış nedeniyle araç dereye uçtu: 2 kişi aranıyor Diyarbakır'da minibüs traktöre arkadan çarptı: 2 ölü, 6 yaralı

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler