Ana Sayfa Gündem Ümraniye'de Süleymancılara yönelik operasyon: Polisle grup arasında arbede
kent16
Ümraniye'de Süleymancılara yönelik operasyon: Polisle grup arasında arbede
Gündem

Ümraniye'de Süleymancılara yönelik operasyon: Polisle grup arasında arbede

İstanbul Ümraniye'de Süleymancılar yapılanmasına ait adrese düzenlenen operasyonda, polis ekipleriyle toplanan grup arasında arbede yaşandı.

 Gündem  15.08.2026 01:04  KENT16 Editör  2 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Gündem kategorisinden doğrulanmış güncel haber

Süleymancılara yönelik soruşturma kapsamında Ümraniye'de cemaatin merkezi olarak bilinen adrese operasyon düzenlendi. Arama sırasında bina önünde toplanan grupla polis arasında arbede yaşandı.Hürriyet'in haberine göre İstanbul Ümraniye'de kamu da "Süleymancılar" olarak bilinen yapılanmaya ait olduğu değerlendirilen adrese polis ekiplerince operasyon düzenlendi. Esenevler Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'ndeki adreste arama yapan polis ekiplerine bina önünde toplanan grubun engel olmak istemesi üzerine arbede çıktı.

Gerginliğin ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. HASTANEDE DE ARAMA YAPILIYOR Operasyon kapsamında bölgede bulunan bir hastanenin hizmet vermediği ve bina içerisinde polis ekiplerinin arama çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Operasyonun havadan da görüntülü olarak takip edildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 13 Ağustos'ta, Süleymancılar yapılanmasının lideri olduğu belirtilen Alihan Kuriş'in de aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik 17 ilde operasyondüzenlenmişti. "Suç örgütü kurma ve yönetme", "kara para aklama", "kamu kurumları zararına dolandırıcılık" ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında 123 adreste arama yapılmış, bazı şirket ve mal varlıklarına kayyum atanmıştı.

Soruşturmada çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, MASAK raporunda örgüt yapılanmasıyla bağlantılı şirketler üzerinden 100 milyar TL'yi aşan tutarın sahte faturalar, şirket devirleri ve kaynağı belirsiz nakit hareketleri yoluyla yurt dışına çıkarıldığı yönünde tespitler bulunduğu öne sürülmüştü.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler