Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika - Güncel Haberler
Ana Sayfa Ekonomi Altın tepetaklak oldu
Altın tepetaklak oldu
Ekonomi

Altın tepetaklak oldu

Altın fiyatları, Ortadoğu'daki çatışmanın tırmanmasıyla yükselen petrol fiyatlarının ABD'nin daha sıkı para politikası izlemesi gerektiği yönündeki argümanları güçlendirmesiyle, önceki seansta yaşanan yaklaşık yüzde 2'lik düşüşü sürdürerek ons ​​başına 4 bin 3…

 Ekonomi  24.07.2026 10:31  KENT16 Editör  2 DK OKUMA

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a karşı genişletilmiş askeri harekat uyarısında bulundu ve Tahran'ı Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik gelecekteki Husi saldırılarından sorumlu tutacağına söz verdi. Bu da Brent petrolünün Mayıs ayından bu yana ilk kez varil başına 100 doların üzerine çıkmasına yardımcı oldu.

Yüksek petrol fiyatları enflasyon korkularını körükleyerek, Fed'in daha sıkı bir politika izleyeceği beklentilerini artırdı ve getiri sağlamayan varlıklar üzerinde baskı oluşturdu.

Piyasalar şu anda Fed'in önümüzdeki hafta faiz artırımına yüzde 34 olasılık atfederken, Eylül ayında faiz artırımı olasılığı yüzde 81'in üzerine çıktı.

Bu arada, ABD'nin büyük ticaret ortaklarından yapılan ithalata yüzde 10-12,5 oranında yeni gümrük vergileri getirmesi, belirsiz piyasa ortamını daha da kötüleştirdi. Altın yine de mütevazı bir haftalık kazanç elde etme yolunda ilerliyor.

Ons altın güne 4 bin 48 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 4 bin 23 dolar, en yüksek de 4 bin 50 dolar seviyesi görüldü. Şu sıralar 4 bin 29 dolardan işlem geçiyor.

Gram altın güne 6 bin 156 liradan başladı. Gün içinde en düşük 6 bin 121 lira, en yüksek de 6 bin 167 lira seviyesi görüldü. Şu sıralar 6 bin 131 liradan alıcı buluyor.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler