BUÜ'de Tütün Endüstrisinin Evrimi: Sempozyumda Kritik Bilgiler Paylaşıldı
Bursa Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumda, tütün endüstrisinin evrimi ve bağımlılıkla mücadele konuları ele alındı.
Bursa Uludağ Üniversitesi'nde Sempozyum Düzenlendi
Bursa Uludağ Üniversitesi Bağımlılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında "Bağımlılığın Yeni Yüzü: Tütün Endüstrisinin Evrimi" başlıklı sempozyum gerçekleştirildi.
Rektör Yılmaz'dan Açıklamalar
Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitenin bağımlılıkla mücadeleyi kurumsal bir sorumluluk olarak gördüğünü ifade etti.
Tütün Endüstrisinin Tehditleri
BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, tütün endüstrisinin zarar azaltma söylemleri ile yeni meşruiyet alanları yaratmaya çalıştığını belirtti.
Küresel Tütün Kullanımı Üzerine Sunumlar
Prof. Dr. M. Atilla Uysal, tütün tüketiminin alarm verdiğini ve halk sağlığı üzerinde kitlesel bir salgına dönüştüğünü vurguladı.






