İran Meclis Başkanı Kalibaf, ABD'nin savaş ikilemini değerlendirdi
İran Meclis Başkanı Kalibaf, ABD'nin İran'la savaş konusunda ikilemde olduğunu belirtti. Bu durum, Washington'un itibarını etkileyebilir. Kalibaf, müzakerelerin ancak direniş ile mümkün olacağını savundu.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD’nin İran ile savaşmaktan vazgeçmesinin itibar kaybına yol açacağını ve savaşa devam etmesinin ise Washington'un karşısına daha büyük sorunlar çıkaracağını ifade etti. Kalibaf, Bağdat'ta Irak Meclis Başkanı Heybet el-Halbusi ile yaptığı görüşmede, bölgedeki sorunların temel sorumlusunun ABD olduğunu vurguladı.
Kalibaf, ABD ile devam eden savaş ortamına değinerek, İran'ın liderliği ve halkıyla birlikte ABD’ye karşı koyarak hegemonyasını kırdığını savundu. Bugün ABD’nin umutsuz bir durumda olduğunu belirten Kalibaf, "Eğer Amerika savaştan çekilirse itibarını kaybedecek, savaşa devam ederse de kendi kendine sorunlar açacaktır" dedi.
Kalibaf, müzakerelerin ancak direniş ile mümkün olabileceğini belirterek, "Direniş, zaferin tek yoludur ve eğer savaşa hazır değilsek, müzakereler sonuç vermez" ifadelerini kullandı.






