Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika
Ana Sayfa Dünya TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak ile ticaret hedefini 30 milyar dolara çıkardı
kent16
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak ile ticaret hedefini 30 milyar dolara çıkardı
Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak ile ticaret hedefini 30 milyar dolara çıkardı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkarılacağını duyurdu. Bu karar, bölgesel iş birliğini güçlendirecek.

 Dünya  08.09.2026 17:02  KENT16 Editör  2 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Dünya kategorisinden güncel haber

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet Halbusi ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından iki ülke arasındaki ticaret hedefinin 30 milyar dolara çıkarılacağını açıkladı. Kurtulmuş, bu hedefin, Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin güçlenmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Görüşmede, Türkiye ile Irak arasında son zamanlarda kaydedilen olumlu ivmenin sürdürülmesi ve karşılıklı iş birliğinin artırılması gerektiği ifade edildi. Kurtulmuş, ‘Kalkınma Yolu Projesi’ gibi stratejik projelerin de bu hedefe ulaşmada kritik rol oynayacağını belirtti.

Bu süreçte, iki ülke arasında atılacak adımların yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda kültürel bağların güçlenmesine de katkı sağlayacağına dikkat çekildi. Kurtulmuş, Türkiye’nin Irak’taki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve her türlü iş birliğine açık olduklarını dile getirdi.

Bu açıklama, Türkiye’nin bölgedeki istikrarı artırma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi, bölgede barış ve güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunabilir.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler