Kılıçdaroğlu'ndan Kritik Açıklama: 'Biz, Koltuk Sevdasıyla Projelere Eş Başkanlık Yapmıyoruz'
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de il başkanlarına yönelik ihraç kararlarının ardından yaptığı açıklamada, koltuk sevdasına karşı durduklarını vurguladı.
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de il başkanlarına yönelik görevden alma ve disiplin süreçlerinin ardından ilk kez açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Biz, koltuk sevdasıyla sermayeye ve sömürüye dayalı küresel odakların projelerine eş başkanlık yapanlardan değiliz" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun Açıklamaları
Kılıçdaroğlu, açıklamalarında CHP'nin kurucu irade olduğunu ve dış politikanın sadece iç siyasette oy devşirmek için kullanılmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin bağımsızlık iradesinin önemine değindi.
İhraç Kararları ve Disiplin Süreçleri
Kılıçdaroğlu, il başkanlarına yönelik disiplin süreçlerinin başlatıldığını ve bazı il başkanlarının görevden alındığını açıkladı. Bu süreçlerin ardından yaptığı açıklama dikkat çekti.






