Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika - Güncel Haberler
Ana Sayfa Gündem Çanakkale'de Orman Yangını Kontrol Altına Alınıyor
Çanakkale'de Orman Yangını Kontrol Altına Alınıyor
Gündem

Çanakkale'de Orman Yangını Kontrol Altına Alınıyor

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Orman Genel Müdürlüğü'nden (OGM) yapılan son açıklamada yangının enerjisinin düşürüldüğünün bilgisi verildi.

 Gündem  02.08.2026 22:13  KENT16 Editör  1 DK OKUMA

Çanakkale'de Orman Yangını Kontrol Altına Alınıyor

Yangının Başlangıcı ve Müdahale

Bayramiç ilçesi Hacıbekirler köyünde saat 15.45 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Yangını kontrol altına alabilmek için bölgedeki ekip sayısı arttırıldı. Yangına havadan 9 uçak ve 8 helikopter, karadan ise 21 arazöz, 4 iş makinesi, 172 personel ile müdahale ediliyor.

Vali Toraman'dan Açıklama

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Bayramiç'teki orman yangınını söndürme çalışmalarını Yangın Yönetim Merkezi’nden takip ederek, sahadaki son duruma ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Çanakkale Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Şu an itibarıyla yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz, yangının en kısa sürede kontrol altına alınması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir" ifadelerine yer verildi.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler