ABD Savunma Bakanı, İran'a deniz ablukasını süresiz sürdürebiliriz dedi
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran'a yönelik deniz ablukasının süresiz olarak devam edeceğini belirtti. Bu durum, bölgedeki güvenlik dinamiklerini etkileyebilir.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Panama'da düzenlenen çok uluslu bir tatbikatın kapanış töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'a uyguladığı deniz ablukasını "süresiz olarak" sürdürebileceğini ifade etti. Hegseth, bu durumun, bölgedeki deniz kuvvetleri varlığı ile sağlanacağını vurguladı.
Hegseth, "ABD Donanması ablukayı süresiz olarak sürdürebilir. Çünkü gemileri şimdiye kadar yaptığımız ve yapmaya devam edeceğimiz gibi dönüşümlü olarak görevlendirip geri çekeceğiz" dedi. Ayrıca, İran'a yönelik ablukanın belirli bir süre sınırı olmadığını ve gerektiği sürece devam edeceğini belirtti.
Bu açıklamalar, İran ile ABD arasındaki gerilimin artabileceğine dair endişeleri artırırken, bölgedeki güvenlik durumunu da yakından etkileme potansiyeli taşıyor.






