Bursa’da Kazalara Davetiye Çıkaran 10 Nokta
Bursa’da yaya ve araç trafiğinde yaşanan bazı sorunlara dikkat çeken eski Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın, özellikle yoğun trafik noktalarında uygulanacak küçük düzenlemeler ile sürekli ve caydırıcı denetimlerin kazaların önüne geçebileceğini söyledi.
Bursa’nın farklı bölgelerinde trafik güvenliğini olumsuz etkileyen noktaları değerlendiren Cemil Aydın, yaya geçişlerinden hatalı parklanmalara, trafik ışıklarının ihlalinden yol güvenliğini tehdit eden unsurlara kadar birçok başlıkta uyarılarda bulundu.
Aydın, yapılacak bazı küçük dokunuşların ve kararlı denetimlerin hem can hem de mal kayıplarının önlenmesine önemli katkı sağlayabileceğini ifade etti.
Atatürk Caddesi’nde alt geçit uyarısı
Aydın’ın dikkat çektiği noktalardan biri Atatürk Caddesi oldu. Bölgede bulunan alt geçitlerin bazı yayalar tarafından kullanılmadığını belirten Aydın, vatandaşların cadde üzerinden karşıya geçmeye çalışmasının ciddi trafik güvenliği riski oluşturduğunu kaydetti.
Kent Meydanı çevresinde trafik ışıklarına uyum çağrısı
Ulubatlı Hasan Bulvarı’nın Kent Meydanı Alışveriş Merkezi’nin alt ve üst bölümlerinde de benzer sorunların yaşandığını ifade eden Aydın, bazı yaya ve sürücülerin trafik ışıklarına yeterince riayet etmediğini belirtti.
Yoğun araç ve yaya hareketliliğinin bulunduğu bölgede trafik kurallarına uyulmasının kazaların önlenmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.
Çevre Yolu’nda başıboş atlar tehlike oluşturuyor
Çevre Yolu’nun Yıldırım ilçesinin doğu bölgelerinde zaman zaman başıboş şekilde dolaşan atların da trafik güvenliği açısından önemli bir risk oluşturduğunu belirten Aydın, bu konuda ilgili kurumların kalıcı önlem alması gerektiğini ifade etti.
İzmir Yolu üzerindeki otobüs durakları gündemde
Nilüfer bölgesinde İzmir Yolu üzerinde yol seviyesine çok yakın konumlanan belediye otobüs duraklarının da değerlendirilmesi gerektiğini belirten Aydın, yolcu ve araç güvenliği açısından mevcut noktaların yeniden gözden geçirilmesinin faydalı olacağını söyledi.
Kaldırımlara park edilen araçlar yayaları zorluyor
Nilüfer ilçesinin birçok mahallesinde araçların kaldırımlara park edilmesi nedeniyle yayaların yürümekte zorlandığını vurgulayan Aydın, kaldırımların asli kullanım amacının yayalara güvenli ulaşım sağlamak olduğunu hatırlattı.
Özellikle çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlar açısından kaldırım işgallerinin ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekildi.
Uluyol Caddesi’nde çoklu sıra park sorunu
Uluyol Caddesi üzerinde zaman zaman çift sıra, hatta üç sıra araç park edildiğini belirten Cemil Aydın, bu durumun trafik akışını olumsuz etkilediğini ve sürüş güvenliğini azalttığını ifade etti.
Bölgede daha etkin ve sürekli denetim yapılması gerektiğini dile getirdi.
Darmstad Caddesi’nde yol daralması ve park yoğunluğu
Darmstad Caddesi’nde orta refüj nedeniyle bazı bölümlerde şeritlerin daraldığını kaydeden Aydın, araç kiralama firmalarının oluşturduğu park yoğunluğunun da ulaşımı olumsuz etkilediğini belirtti.
Yol kapasitesini azaltan unsurların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Eski Gemlik Yolu’ndaki tamirhaneler için düzenleme çağrısı
Eski Gemlik Yolu Caddesi üzerindeki tamirhanelerin yol ve kaldırım kullanımına etkisine de dikkat çeken Aydın, işletmelerin oluşturduğu araç yoğunluğunun hem yaya hem de araç trafiğinde sorunlara neden olabildiğini söyledi.
Bölgede trafik akışını ve yaya güvenliğini koruyacak düzenlemelerin yapılabileceğini belirtti.
İnönü Caddesi’nde tehlikeli yaya geçişleri
İnönü Caddesi Demirtaşpaşa Mahallesi’nde, özellikle SGK binası çevresinde trafik yoğunluğunun ve araç hızlarının yüksek olmasına rağmen bazı yayaların trafik ışıklarını kullanmadan karşıya geçmeye çalıştığını ifade eden Aydın, bu davranışın ciddi kazalara yol açabileceği uyarısında bulundu.
Fomara’da trafik ışıklarına uyulması çağrısı
15 Temmuz Demokrasi Meydanı, kamu da bilinen adıyla Fomara’da da trafik ışıklarına uymayan yayaların hem kendi güvenliklerini hem de trafik akışını tehlikeye attığını ifade eden Cemil Aydın, kurallara uyulmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.
Aydın değerlendirmesinde şu mesajı verdi:
“Küçük dokunuşlar, ısrarlı ve caydırıcı tedbirler; istenmeyen tehlikeleri, can ve mal kayıplarını önleyebilir.”
Cemil Aydın, Bursa’da trafik güvenliğinin yalnızca büyük yatırımlarla değil, sorunlu noktaların doğru tespit edilmesi, küçük fiziki düzenlemelerin yapılması ve trafik kurallarının kararlı şekilde uygulanmasıyla da önemli ölçüde artırılabileceğini ifade etti.
Cemil Aydın
2009-2014 ve 2014-2019 dönemleri Osmangazi Belediye Meclis Üyesi






