Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika
Ana Sayfa Dünya ABD, İran'a yardım eden ülkeleri ekonomik yaptırımlarla tehdit etti
kent16
ABD, İran'a yardım eden ülkeleri ekonomik yaptırımlarla tehdit etti
Dünya

ABD, İran'a yardım eden ülkeleri ekonomik yaptırımlarla tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a destek veren ülkeler için devasa ekonomik yaptırımlar başlatacağını açıkladı. Bu açıklama, uluslararası ticareti ve diplomatik ilişkileri etkileyebilir.

 Dünya  20.08.2026 07:02  KENT16 Editör  2 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Dünya kategorisinden güncel haber

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yardım eden veya bu ülkeyle ticari ilişkilerini sürdüren her ülkeye yönelik devasa ekonomik yaptırımlar uygulanacağını duyurdu. Bu açıklama, Trump'ın Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, "bir ülkeye karşı bugüne kadar yürütülen en ezici ekonomik operasyonu" başlattığını belirtmesiyle geldi.

Trump, hedef alınacak ülkelerin isimlerini açıklamazken, bu hamlenin ABD ve İsrail'in İran ile varılan 60 günlük ateşkes sürecinin sona ermesinin ardından geldiğini vurguladı. Ayrıca, İran ile iş yapan yabancı banka ve şirketleri hedef alan "Ekonomik Öfke Operasyonu"nun genişletileceği mesajını verdi.

Trump, İran'a karşı "ekonomik D-Günü" olarak adlandırdığı sürecin başladığını belirtti ve kuruluşlarının, işletmelerinin ve kamu kurumlarının İran ile herhangi bir şekilde bağlantılı olmasının sonuçları olacağını ifade etti. Bu durum, özellikle İran'ın petrol kaçakçılığı ve diğer ticari faaliyetleri üzerinde ciddi etkiler yaratabilir.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin İran ile olan tüm al ve ekonomik bağlarını kopardığını duyurması da dikkat çekti. Bu gelişmeler, uluslararası ticaretin dinamiklerini değiştirebilir ve küresel enerji fiyatlarını etkileyebilir.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler