Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika
Ana Sayfa Dünya İran’a yeni yaptırımlar: Ekonomik Sürgün operasyonu başladı
kent16
İran’a yeni yaptırımlar: Ekonomik Sürgün operasyonu başladı
Dünya

İran’a yeni yaptırımlar: Ekonomik Sürgün operasyonu başladı

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, İran'a yönelik yeni ekonomik yaptırımları duyurdu. 60 kuruma yaptırım uygulanacak ve dünya liderleriyle iletişim kuruldu.

 Dünya  25.08.2026 03:32  KENT16 Editör  2 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Dünya kategorisinden güncel haber

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, İran’a uygulanacak yeni ekonomik yaptırımları duyurdu. Bakan Bessent, İran’a yönelik başlatılan “Ekonomik Sürgün” operasyonu çerçevesinde, İran’ı destekleyen 60 kurum, kişi ve gemiye yaptırım uygulanacağını açıkladı. Bu yaptırımlar, İran’ın nükleer, füze, siber ve petrol ağlarında faaliyet gösteren yapıları hedef alacak.

Bessent, İran’ın hayatta kalmasını sağlayan tüm ekonomik kaynakların hedef alındığını belirtti. Ayrıca, İran’ın yurt dışındaki banka şubelerinin kapatılması da dahil olmak üzere, bu süreçte ülkelerin sınırlı bir süreye sahip olduğunu vurguladı.

ABD Hazine Bakanlığı, dijital varlıklar, teknoloji, altın, havacılık ve denizcilik gibi beş sektörü hedef alacak. Bu yaptırımların, Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong, Çin, Singapur, İsviçre ve Avrupa genelindeki aracı şirketler ağını da kapsayacağı ifade edildi.

Bessent, İran’a yönelik yaptırımların etkisinin büyük olacağını ve bu hafta sonuna kadar büyük bir kuruluşuna yaptırım uygulanacağını duyurdu. Ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın dünya liderleriyle yaptığı telefon görüşmelerinin de bu süreçte önemli bir rol oynadığını aktardı.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler