İsrail Ordusu, Lübnanlı Ailenin 600 Zeytin Ağacını Sökerek Taşındı
Lübnanlı Ahmad Chamseddine, İsrail ordusunun ailesine ait olan topraklarda bulunan 600 zeytin ağacını kendi sınırına taşıdığını iddia etti.
İsrail Ordusu, Lübnanlı Ailenin 600 Zeytin Ağacını Sökerek Taşındı
Ağaçların Tarihi ve Ailenin Mirası
Chamseddine, en yaşlı zeytin ağacının 500 yıllık olduğunu belirterek, bu sonbahar ailesinin 250 yıldır ilk kez zeytin hasadı yapamayacağını ifade etti. Ailesinin zeytincilik geleneğinin büyük dedesinden miras kaldığını vurguladı.
Uydu Görüntüleri ve İddialar
Chamseddine, uydu görüntüleri paylaşarak, ağaçların söküldüğüne dair kanıt sundu. 25 Haziran'da topraklarının durumunu gösteren bir görüntü ile 20 Temmuz'daki durumu karşılaştırarak, ağaçların tamamen yok olduğunu belirtti.
Barış Anlaşması ve Ağaçların Akıbeti
Chamseddine, Lübnan ile İsrail arasında imzalanan barış anlaşmasının sivillerin mallarını koruduğunu hatırlatarak, sökülen ağaçların akıbetinin belirlenmesini ve hala canlı olanların iade edilmesini talep etti.
Chamseddine, dedesi gibi bu ağaçların yasını tutmayı reddettiğini ve bu ağaçların kendisi için manevi bir değer taşıdığını ifade etti.





