Kent16 Haber | Bursa Haberleri ve Son Dakika
Ana Sayfa Bursa Bursa’nın tarihi çarşısına 60 yıldır yayılan koku
kent16
Bursa’nın tarihi çarşısına 60 yıldır yayılan koku
Bursa

Bursa’nın tarihi çarşısına 60 yıldır yayılan koku

İznik'te 58 yıldır kurukahvecilik yapan Hasan Gülbağ, çocuk yaşlarda başladığı esnaflık hayatını belgeselleştirilen projeyle gelecek kuşaklara aktarıyor. Gülbağ, İznik çarşısının kültürel mirasına katkıda bulunuyor.

 Bursa  25.08.2026 21:32  KENT16 Editör  1 DK OKUMA
K16Kent16 Haber Merkezi · Bursa kategorisinden güncel haber

İznik'te 58 yıldır kurukahvecilik yapan Hasan Gülbağ, geçmişten günümüze gelen esnaflık serüvenini "Yaşayan İznik Hazineleri" projesi kapsamında belgeselleştirdi. 1945 doğumlu Gülbağ, 1958 yılında berber çırağı olarak başladığı meslek hayatına 1968 yılında kendi işyerini açarak devam etti.

Hasan Gülbağ'ın işletmesi, İznik çarşısının köklü esnaf kültürünün bir parçası haline geldi. Yıllar içinde değişen alışkanlıklar ve kuşaklara tanıklık eden Gülbağ, her gün özenle çektiği kahvenin kokusunu çarşının sokaklarına taşımayı sürdürüyor. Gülbağ, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta'ya projede kendisine yer verdikleri için teşekkür etti.

Proje, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin ustalarını tanıtmayı ve kent hafızasını gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor. Gülbağ’ın hikayesinin yer aldığı belgesel, İznik’in kültürel mirasına ışık tutuyor ve esnaf kültürünü yaşatmaya devam ediyor.

Paylaş WhatsApp
Okur katkıları
Habere yorum yaz
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Kişisel saldırı, hakaret ve spam içeren yorumlar yayınlanmaz.
Bu habere ilk yorumu siz yazabilirsiniz.
Benzer Haberler